7 thoughts on “ADALM-Pluto GPS L1 simulator

  1. Hello Michael,
    I tried to run pluto-gps-sim multiple times. It seems that is running normally and increases the satellites in view which I can see them from an android app. However the signal never locks. I used the original project of Takuji Ebinuma with blade-rf and worked fine. Adalm-Pluto seems to have problem.. What should I do ? What do you suggest ?

    • Did you tried a higher attenuation setting? Maybe you simply overdrive the phones GPS LNA on short distance. There might be also a conflict in case your phone has several location service running and considers the GPS position as invalid.

  2. Looking for a direct link to download Zcat, seen a couple but they are different and am not sure which is a genuine working one.

    Also I see the software has been tested on Windows7, has anyone got it working on Win8/10

    • I have installed WinAVR, that provides zcat. Works for me. See https://sourceforge.net/projects/winavr/ In case you don’t want to install that, then just open the installer file with 7zip and extract zcat from the \utils\bin folder.

      Have you tried on Windows 8 or 10 and doesn’t work, or just ask for some feedback?

  3. Hi Michael,

    Thank you for your reply

    Using windows 8.1 64bit
    MVS 2015

    I get
    Unhandled exception at 0x7700D4E2(ntdll.dll) in pluto_gps-sim.exe
    0xC000007B %hs is either not designed to run on windows or it contains an error

    I see the DLL is used to covert 32bit to 64 Bit
    https://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/aa384274(v=vs.85).aspx
    The WOW64 emulator runs in user mode.
    These DLLs, along with the 64-bit version of Ntdll.dll,

    Someone else had a similiar error in VS, and changing
    Configuration properties -> C/C++ -> Code Generation -> Run Time Library -> Multi-threaded Debug DLL (/MDd) worked for them

    But that did not work for me

  4. Additional Information
    If I select x64 then I see that
    #include iio.h
    #include ad9361.h
    have errors saying cant open file
    All the other Hex files are fine
    The two files do exist
    It is strange because if I right click on them () they appear in the editor, so VS must know where they are

    They also do not appear in the external dependicies list
    Also I can’t seem to see anything in the Add reference

    I’m used to VB.net so maybe I doing something wrong

    • Build x64 fixed. Pull latest from Github. Make sure you have the right DLL’s on your system or build output folder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comments will be moderated! Spam deleted immediately!
Before you submit form:
Human test by Not Captcha